XXI. Cserszegi Fűszeres és V. Irsai Olivér Országos Bor- és Párlatverseny

NEVEZÉSI FELHÍVÁS

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa, Soltvadkert Város Önkormányzata, és a Soltvadkerti Hegyközség szervezésében 2016. április 29-én, pénteken megrendezésre kerül a XXI. CSERSZEGI FŰSZERES és V. IRSAI OLIVÉR ORSZÁGOS BOR- és PÁRLATVERSENY

A rendezvény helye: Városi Művelődési Ház, Soltvadkert

A borverseny fővédnöke: Zilai Zoltán a Magyar Bor Akadémia elnöke és Légli Ottó a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke

Borverseny elnöke: Dr. Kállay Miklós

A borverseny célja felmérni a Magyarországon nemesített és emblematikus fajtájává vált CSERSZEGI FŰSZERES és IRSAI OLIVÉR borok és párlatok minőségét, a 2015-ös, valamint az előző évjáratok borászati eredményeit, és a média segítségével szeretnénk elérni, hogy e fajták borai továbbra is a legismertebb, legkeresettebb és a legelfogadottabb borok legyenek.

Minden Cserszegi fűszeres és Irsai Olivér szőlőtermelő borkészítőt kérünk, nevezésével járuljon hozzá e két fajta további népszerűsítéséhez, borainak megismertetéséhez.

A versenyen részt vehet forgalmi, termelői és muzeális kategóriájában a CSERSZEGI FŰSZERES és az IRSAI OLIVÉR fajták szőlőjéből készült bor, gyöngyözőbor, pezsgő, amelyet a 2004. évi XVIII. törvényben előírtak szerint állítottak elő és kezeltek, és ezekből készült szőlő és törkölypálinkákat. Külön bíráljuk a késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült desszertborokat.

Forgalmi borok kategóriájában azok a borok nevezhetők, amelyeket NÉBIH minősítéssel palackozva, kannás kiszerelésben vagy hordós borként hoznak forgalomba. (Ebben a kategóriában a nevezéshez szükséges 1-2 helyet megnevezni, ahol a bor megvásárolható!)

Arany érem esetén a verseny logóját a Helikon nyomdával igény esetén, önköltségi áron legyártatjuk.

Termelői borok kategóriájában azok a borok nevezhetők, melyek kereskedelmi forgalomban nincsenek és legalább 500 liter készlettel rendelkeznek.

Muzeális borok kategóriájában a 2011-es, vagy az azt megelőző évjáratok borai nevezhetők.

A versenyre a termékeket a mellékelt jelentkezési lapon, annak értelemszerű kitöltésével lehet nevezni.

A nevezési laphoz a termékekről készített analízis értékeket tartalmazó laboratóriumi minősítési lapot kérjük
mellékelni.

A nevezési lap beküldési határideje: 2016. április 26.

A nevezési lapot a Soltvadkerti Hegyközség 6230 Soltvadkert Szentháromság u 11 . címre vagy e-mail-en a soltvadkerthegykozseg@gmail.com címre kérjük megküldeni.

A nevezési díj tételenként 3000.- Ft, melyet kérünk átutalni a Frittmann Testvérek Kft. K&H 10402379-50526584-83711007számú bankszámlára 2016.04.28.-ig (az utalás megjegyzésében kérjük tüntesse fel a nevezett mintaszámot). A nevezési díj a minták leadásával egy időben a helyszínen is befizethető. A nevezési díj befizetését/átutalását követően számla kerül kiállításra, melyet a borversenyre nevezőnek postán vagy elektronikus úton megküldünk. Kérjük a számlázási adatokat pontosan adják meg a mellékelt nevezési lapon.

A verseny résztvevője tételenként 3 db 0,75 l-es vagy ennél nagyobb mintát, a pálinka bírálathoz 1db 0,5l-es vagy 0,75 l-es vagy ennél nagyobb mintát juttasson el a verseny rendezőjének. Amennyiben az eredeti
kiszerelés kisebb (0,3 vagy 0,5 1), abban az esetben 4 palack minta szükséges.

A benevezett borok mintái 2016. április 26-ig naponta 8-12 óra között adhatók le az alábbi helyszíneken
- Soltvadkerti Hegyközségnél (6230 Soltvadkert, Szentháromság u 11. tel.: 78/480 -596,)
- Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa irodájában (6000 Kecskemét, Szent István krt. 19/a. tel.: +3670 4898 777)

Az alábbi helyszínen a minták leadási határideje: 2016. április 22.
- Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (Budapest, Budafoki út 111.)

A borverseny eredményhirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra 2016. május 22 -én 16 órai kezdettel kerül sor a Nemzeti Bor Maraton rendezvény keretein belül. Tisztelettel kérjük, hogy az Ön, illetve cége által előállított borok és párlatok nevezéseivel járuljon hozzá a borverseny sokszínűségéhez és sikeréhez, ezen keresztül is ismertségének növeléséhez.

© 2017 A Hajósi Hegyközség hivatalos honlapja

készítette: weboldal-center.hu