Tavaszi Pincenyitogató 2019

Hajósi bor és gasztro minifesztivál

 

Nyitott pincék a Hajósi Pincefaluban április 13-án!

 

Közeledik az év első rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban. A már hagyományosnak mondható Tavaszi Pincenyitogató, április második hétvégéjén, szombaton kerül megrendezésre. A fesztiválon 16 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. Valamint ismét egy kisebb vásárral is készülünk az ide látogatóknak, kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosítva minden korosztály számára. Ha szeretnél egy hangulatos, finom borokban és élményekben gazdag napot eltölteni, akkor itt a helyed!

 

►  Milyen típusú borokkal találkozhatsz?

Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan – a legfrissebbektől kezdve évjáratos különlegességekig, mindenféle borokat lehet majd kóstolni!

 

Nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várunk téged is!

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

 

► NYITVATARTÁS:

Április 13. szombat: 14.00-22.00 (egyes pincék hajnalig nyitva tartanak)

 

► BORTÚRA JEGY:

A jegyeket a Pincefalu központjában a színpad előtti (Borbíró utca) információs pontnál tudod megvenni.


 - Jegytípusok:

·         Normál jegy:      3500 Ft – 20x0,5 dl-es kóstolójegy

·         XL-es jegy:          5000 Ft – 40x0,5 dl-es kóstolójegy

 

Bármely belépő megvásárlásával:

- egy exkluzív kóstoló poharat

- egy térképet is kapsz, amelyen a nyitott pincéket jelöltük be neked

Ha mindezzel felszerelkeztél, már neki is indulhatsz a bortúrának! A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, valamint a borosgazdák is segítenek majd neked.

 

► GASZTRO ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR

A rendezvényen 4 ételárus finomságai közül válogathattok, lesz minden mi szem-szájnak ingere: hamburger, hot-dog, vimpi, gyros, gyros tál, lángos, sült kolbász, hurka, tarja, hekk, saslik, desszert gyanánt pedig finom kürtőskalács és vattacukor vár rátok.
Ezen a rendezvényen is több kézművesnek biztosítunk lehetőséget, hogy megmutathassa portékáit a nagyérdeműnek. Kézzel készített vegyszermentes kozmetikumokat, bőrdíszműves termékeket, fából készült dísztárgyakat, valamint Hajósi Pincefalus ajándéktárgyakat is vásárolhattok.

 

► SZÁLLÁS:

Jó, ha tudod, hogy a Pincefaluban kétágyas, fürdőszobával ellátott vendégszobáiban van lehetőséged kipihenni a bortúra fáradalmait. A foglalásban szívesen segítünk a hajosipincefalu@gmail.com email címen.

 

► MEGKÖZELÍTÉS: Hajós – Pincefalu, Borbíró utca (GPS: 46.3851588608649 / 19.150242805481)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

A HAJÓSI PINCEFALURÓL

 

Mintegy 1200 apró présház szegélyezi a Hajósi Pincefalu kacskaringós utcáit, melyek löszbe vájt borospincéket rejtenek. A csodás zöld környezetben elterülő Pincefalu igazi kuriózum, a legnagyobb a maga nemében. Messze földön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi fűszeres. Az elmúlt 30-40 évben számos pincét alakítottak át vendégfogadóvá, így a bor, a termelői ételek és a vidéki élet kedvelői számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz.

■ Bővebben a Hajósi Pincefaluról: www.facebook.com/HajosiPincefalu

■ Instagram oldal: www.instagram.com/hajosipincefalu

■ Videó Hajósról: www.youtube.com/watch?v=VMfMdz7qQqQ https://www.youtube.com/watch?v=9CYNhBk6UP4&t=1s

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/549974622166152/

 

 

© 2017 A Hajósi Hegyközség hivatalos honlapja

készítette: weboldal-center.hu