Tavaszi Pincenyitogató 2016

Idén már negyedik alkalommal töltünk el két teljes napot a bor, a gasztronómia és a vidék bűvöletében a mesébe illő Hajósi Pincefaluban! A Tavaszi Pincenyitogató Fesztiválon közel 20 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy legfrissebb borai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. E két friss, tavaszi napon a főszerep a kulináris élvezeteké: csodás hazai ízekkel –  házilag készült sajtokkal, lekvárokkal, csokoládéval, füstölt kolbásszal, sonkával és szalonnával, paprikás szószokkal –, termelői borokkal és Gasztro Teszttel várunk téged! Persze némi meglepetést is tartogatunk még…

Milyen típusú borokkal találkozhatsz?

Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt,  Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan – a legfrissebbektől kezdve évjáratos különlegességekig, mindenféle borokat lehet majd kóstolni!

Nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várunk téged is – induljon a nedvkeringés!

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

NYITVATARTÁS:

Március 19. szombat: 12.00-22.00 (egyes pincék hajnalig nyitva tartanak)

Március 20. vasárnap: 12.00-19.00

BORTÚRA JEGY:

3000 Ft/fő, melyet a Pincefalu két központjában az információs pontoknál tudsz megvenni.
A belépő megvásárlásával:

- egy exkluzív kóstoló poharat

- 20 db 0,5 dl-es kóstolójegyet és

- egy térképet is kapsz, amelyen a nyitott pincéket jelöltük be neked

Ha mindezzel felszerelkeztél, már neki is indulhatsz a bortúrának! A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, valamint a borosgazdák is segítenek majd neked.

GASZTRO TESZT

Részvételi díj: 500 Ft/fő

A Gasztro Teszten próbára tesszük az ízlelőbimbóid: egy térkép alapján meg kell keresned a bejelölt 7 pontot, ahol különféle finomságokat kell ízletes borokkal összepárosítanod. Ha 7-ből legalább 6-nál eltalálod, melyik ételhez melyik bor passzol leginkább, értékes ajándékcsomagot nyersz, tele finomságokkal!

SZÁLLÁS:

Jó, ha tudod, hogy a Pincefaluban kétágyas, fürdőszobával ellátott vendégszobáiban van lehetőséged kipihenni a bortúra fáradalmait. A foglalásban szívesen segítünk a vintegro@gmail.com email címen.

A HAJÓSI PINCEFALURÓL

Mintegy 1200 apró présház szegélyezi a Hajósi Pincefalu kacskaringós utcáit, melyek löszbe vájt borospincéket rejtenek. A csodás zöld környezetben elterülő Pincefalu igazi kuriózum, a legnagyobb a maga nemében. Messze földön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi fűszeres. Az elmúlt 30-40 évben számos pincét alakítottak át vendégfogadóvá, így a bor, a termelői ételek és a vidéki élet kedvelői számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz.

■ Bővebben a Hajósi Pincefaluról: www.facebook.com/HajosiPincefalu

■ Videó Hajósról: www.youtube.com/watch?v=VMfMdz7qQqQ

TAVASZI PINCENYITOGATÓ - Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztivál

dátum: 2016. március 19-20.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1006607316077980/

© 2017 A Hajósi Hegyközség hivatalos honlapja

készítette: weboldal-center.hu