Huber Pince

2007-ben egy családi ebéd során azt mondtam, hogy nekem saját pincém biztosan nem lesz, hiszen semmi szükség rá. A nagypapának van pincéje, apósomnak van pincéje, bort nem készítek, de, ha mégis erre adnám a fejem, majd ezekben a pincékben biztosan elférek.

Aztán rájöttem, hogy a „soha ne mondd, hogy soha” közhely nem is annyira közhely. Megállja a helyét. 2008-ban úgy döntöttem, hogy a nagypapa pincéjében biztosan jut hely 100 liter Kövidinkának. Akkor elhangzott a számból a mondat, hogy ez olyan hatalmas mennyiség, ami soha nem fog elfogyni.

Persze jöttek a barátok, nekem pedig jobban ízlett, mint a papa bora és a következő szüretig nem bírta ki a 100 liter. 2009-ben már felkészültem a jövőre nagy fajtaválasztékkal, 140 liter Kövidinkával, 140 liter Zweigelt – Kékfrankos rozéval és 140 liter Kékfrankos vörösborral. A mondat ismét elhangzott: „ez a mennyiség soha nem fogy el!”

A következő szüretig mind elfogyott. Innentől ismét egy mondattal kevesebb lettem, és a pincében készült borok mennyisége évről évre nőtt, amíg rá nem jöttem, hogy ebben a pincében tovább nem férek el. 2011-ben pincét vásároltam a Csárda soron és a ’11-es szüretből származó borokat már itt dolgoztam fel.

Ebben az évben a pincéhez saját szőlőterület is csatlakozott a maga negyed hektárjával. 2012-ben pedig elkészült a présház vendégfogadó formája. Gyorsan rájöttem, hogy a szőlőfeldolgozás/borkészítés és a vendéglátás nagyon nem fér meg egymás mellett.

2013-ban sikerült beköltözni az új présházba, ahol a mai napig a feldolgozás, dédelgetés, ötletelés és palackozás a fő feladatsor a praktikummal kiegészítve,…

…és persze van a „szép-pince”, ahol a dédelgetett készterméket osztom meg szinte végleges formájában az oda betérőkkel.

Közben a szőlőterületek és a fajtaválaszték is nagymértékben nőtt. Összesen 2,5 hektárról szüretelünk Cserszegi Fűszeres, Olaszrizling, Zöld Veltelini és Kövidinka szőlőket, amikből reduktív és érlelt fehérborok is készülnek. A vörös fajtaválasztékot pedig a Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Merlot fajták adják, amikből rozé, siller és hosszan fahordóban érlelt vörösborok készülnek.

Úgy gondolom, hogy mostanra van már néhány stílus és fajta, amiket nagy magabiztossággal művelek, azonba évről évre készül a pincében olyan tétel is, ami számomra újdonság. Ezek izgalmas hónapokat adnak, sokszor én sem tudom, hogy mi lesz belőlük, de én ezeket a borokat szeretem a Huber Pincében legjobban, és

„…azt hiszem, hogy ez nagyon jó dolog!”

Huber Pince

A folyton változó választékot borkóstolókon, borvacsorákon mutatjuk be elsősorban. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges!

Hajós Pincefalu, Csárda sor 7.
GPS: 46.38717,19.14897

Huber János
Mobil: +36.30.548.3904

huberpince@gmail.com

www.huberpince.hu

https://facebook.com/huberpince

 

© 2017 A Hajósi Hegyközség hivatalos honlapja

készítette: weboldal-center.hu