Borászok, pincék a Hajósi pincefaluban

Kovács Borház

Családi pincészetünkben az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstolóprogramjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut.

Megnézem

Schön Pince

Tizedik nemzedékeként most rajtunk a sor, hogy életben tartsuk nagyapáink örök eszméit: A szőlő nyugalom, ahol minden csepp verejték egy pohárka jó borhoz vezet.

Megnézem

Terbe Pince

Több évtizedes hagyományokkal rendelkezünk. Teljes egészében családi vállalkozásként dolgozunk. Borászatunkban a hagyományos szölö feldolgozás mellé jól illeszkedik egy kis modernizáció is.

Megnézem

Sziegl pince

Hajóson mindenkinek van pincéje. Az idősek nagy része minden évben készít bort – annyit, amennyi a következő szüretig otthon elfogy. Nem volt ez másképp a mi családjainkban sem.

Megnézem

Huber Pince

Úgy gondolom, hogy mostanra van már néhány stílus és fajta, amiket nagy magabiztossággal művelek, azonba évről évre készül a pincében olyan tétel is, ami számomra újdonság. Ezek izgalmas hónapokat adnak, sokszor én sem tudom, hogy mi lesz belőlük, de én ezeket a borokat szeretem a Huber Pincében legjobban, és „…azt hiszem, hogy ez nagyon jó dolog!”

 

Megnézem

Knehr Pince

Mint minden családban, a szőlő és a bor iránti szeretet apáról fiúra száll, ennek megfelelően magam is gyerekkorom óta jártam a családi szőlőnkbe, hogy segítsem szüleimet a földterület megművelésében. Ez a hagyomány, egyben rendkívül értékes örökség is.

Megnézem

Umenhoffer Pince

Pincénk története 1975-ben kezdődött, amikor is a nagyszülők megépítették a családi pincét. Nem volt ebben semmi rendkívüli, Hajóson mindenkinek volt, van és lesz pincéje. Ezekben a pincékben annyi bor készül, amit a család el is fogyaszt általában egy éven belül.

Megnézem

© 2017 A Hajósi Hegyközség hivatalos honlapja

készítette: weboldal-center.hu